Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

V-ICT-OR te gast op de hoorzitting in het Vlaams Parlement

06/07/2018

Gisteren was V-ICT-OR te gast op de hoorzitting over Slimme steden in het Vlaams Parlement. Een hoorzitting die plaatsvond naar aanleiding van het voorstel van resolutie van Wouter Vanbesien betreffende de bevordering van duurzame slimme steden in Vlaanderen en de conceptnota voor nieuwe regelgeving van Andries Gryffroy, Annick De Ridder, Matthias Diependaele, Peter Wouters, Bert Maertens en Nadia Sminate betreffende slimme steden en gemeenten in Vlaanderen.

Eddy Van der Stock was samen met nog 4 andere heren te gast tijdens deze hoorzitting.

Zo kwam Guido Meulenaer, adviseur strategie en innovatie stad Antwerpen, vertellen hoe Antwerpen enkele smart city projecten tot een goed einde brengen. Ook Bart Rousseau, strategisch coördinator van de stad Gent deed hetzelfde voor zijn stad. Daarnaast was ook Ludo Kelchtermans aanwezig die vertelde hoe ze in Limburg de krachten hebben gebundeld om samen in te zetten op Smart City projecten met s-Lim. Ook Knokke-Heist werd vertegenwoordigd door Philippe Vletinck die enthousiast vertelde over de smart armbandjes die de gemeente onlangs invoerde.

Als laatste kwam dan onze voorzitter aan het woord die een algemener kader schetste en enkele zeer concrete adviezen meegaf aan de aanwezige leden van de commissie. Zo schetste hij VlaVirGem, een smart city gemeente avant la lettre en is OCAPI een belangrijk Open City Platform voor alle Vlaamse steden en Gemeenten.

Nadien barstte er een spervuur aan vragen los en ontstonden er interessante gesprekken tussen de leden van de commissie en de aanwezige sprekers.

Het was een uiterst interessante namiddag waar we een goed gevoel aan over houden en waarbij we vooral blij zijn met de mensen die we mochten ontmoeten.