Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Op 8 november organiseren we de 3e editie van de Cyber & Information Security Day

04/10/2018

Wat met de bescherming van uw persoonsgegevens? Wat met de beveiliging van uw netwerk tegen cyberaanvallen?

Vragen die geen pasklaar antwoord kennen… Tijdens onze 3de editie van de cyber and information security-dag geven topexperts uit de publieke en de private sector praktische tips om aan deze verplichtingen invulling te geven. Zo kan u de gegevens- en netwerkbescherming bepalen (en uitwerken) die bij uw organisatie past. 

Verschillende activiteiten zorgen ervoor dat mensen met wie u te maken krijgt persoonsgegevens over u verzamelen en verwerken: winkels wanneer u aankopen doet, banken wanneer u een verkennend gesprek hebt rond pensioensparen, verzekeringsmaatschappijen na het afsluiten van een contract, enz. Maar wie bezit uw persoonsgegevens? Wat doen die entiteiten ermee? Welk recht hebben ze om uw persoonsgegevens te verwerken? Hoe garanderen ze uw rechten m.b.t. uw persoonsgegevens, zoals het recht op inzage? Stuk voor stuk cruciale vragen die bedrijven vandaag moeten kunnen beantwoorden in de vorm van diverse documenten (bv. verwerkingsregister, privacyclausule, incidentenregister, enz.). Vaak wordt er ook een teveel aan informatie bijgehouden door bedrijven – zoals financiële of creditcardgegevens – en vergeet men dat ook deze informatie vaak het doel vormt van cyberaanvallen. 

Vandaag heerst er bij sommigen een ‘privacy-moeheid’, niet in het minst door de talloze berichtgeving die naar aanleiding van 25 mei 2018 in onze brievenbus of mailbox terechtkwam. Maar deze teruggekeerde “rust” kent de nodige gevaren. Audit Vlaanderen deed een onderzoek bij een grote doorsnee van lokale besturen en stelde vast dat bepaalde maatregelen, zelfs enkele elementaire, simpelweg over het hoofd worden gezien. Auditeurs in grote bedrijven trekken dezelfde conclusies. De mens is en blijft de zwakste schakel. 

Op de Cyber and Information Security-day brengen experten hun verhaal en reiken ze de nodige tips aan waarmee u uw de organisatie op vlak van informatieveiligheid op orde kunt brengen. Verder wordt u ook wegwijs gemaakt in de tools en instrumenten die V-ICT-OR aanreikt, aangevuld met praktische voorbeelden en generieke documenten. Ten slotte zoomen we in op de finesses van informatieveiligheid, waarbij speciale aandachtspunten, uiteenlopende beveiligingsmaatregelen en het wettelijk kader worden aangepunt. 

Doelgroep:

Dit congres wordt georganiseerd voor iedereen die te maken heeft met IT-beveiliging (cybersecurity & cybercrime/ Information security), dus zowel voor managers als technisch betrokkenen. 

Klik hier voor het programma.
Klik hier om in te schrijven.