Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Manage IT - 13.12.2018

11/10/2018

Waar geef jij Informatie, Technologie en Innovatie een plaats in de beleidsnota?

Voor de 10e editie van Manage IT, op 13 december in Hilton in Antwerpen, richten we onze pijlen op U, verkozene of diensthoofd, die na de verkiezingen een nieuw beleidsplan moet opmaken en de kans krijgt om de digitale transformatie daar mee in op te nemen.

De digitale dienstverlening van steden en gemeenten ontsnapt namelijk nog te vaak aan de aandacht als het gaat over strategische beleidsplanning. Nochtans staat het lokale bestuur het dichtst bij de inwoners en kan een goed geplande digitale transformatie de dienstverlening naar de burger toe veel scherper zetten.
Hoewel vaak beweerd wordt dat de behoefte naar digitale diensten niet zo groot blijkt te zijn dan vermoed, spreken wereldwijde evoluties deze tendens tegen.

Naast de digitale publieke diensten is ook het verzamelen van slimme informatie om het beleid te kunnen sturen van primordiaal belang bij het uitstippelen van uw actieplannen en budgetten.
In dit digitaal tijdperk verwachten inwoners en ondernemers een vlot en efficiënt contact met uw gemeente, vlotte assistentie aan de balie- en dit zonder wachttijd en steeds vaker ook de mogelijkheid om bepaalde diensten of documenten van thuis uit of vanop de smartphone te kunnen aanvragen, zoals ze gewoon zijn bij bv. hun bank met pc-banking.
In een moderne samenleving wenst men ook dat u, het lokaal bestuur, het leven aangenamer maakt door slim te gaan sturen op vlak van mobiliteit, leefmilieu, leefbaarheid, … Men vraagt met andere woorden van U om van de gemeente een slimme gemeente te gaan maken. Een gemeente die stuurt op de juiste info en haar beleid flexibel kan aanpassen op basis van de behoeften.

Tijdens Manage IT proberen we mensen met ervaring binnen de lokale dienstverlening samen te brengen om een modern en gestroomlijnd maar vooral toekomstgericht beleid te gaan uittekenen.

  • Waar hou je als bestuurder best rekening mee?
  • Houden we onze hardware als organisatie nog in huis of besteden we dat uit en leggen we de focus op de informatiehuishouding?
  • Is open data een verplichting of dienen we eerst op standaardisatie in te zetten?
  • Krijgen we zelfsturende processen en dienstverlening of zal het ambtelijk kader meer moeten inzetten op andere manieren van werken?
  • Wat doen de federale en Vlaamse overheid al op dit vlak voor ons of moeten we alles zelf doen?
  • Hebben we de juiste skills in huis om deze loodzware opdracht neer te zetten?

In ieder geval wensen wij samen met jullie er een themacongres van te maken waarin nieuwe ervaringen worden opgedaan en gedeeld. Niemand die het “besturen” van een lokale overheid ernstig neemt kan ontbreken.

Concreet

  • Wij bieden u een gevarieerd aanbod aan sprekers aan
  • Wij bieden via een gratis tool de mogelijkheid om speed-dates vast te leggen met iedere aanwezige
  • Wij bieden een beursvloer met verschillende bedrijven die u meer informatie over gelijk welke oplossing kunnen geven
  • Wij bieden 's avonds een theaterdiner, waarbij Bert Kruismans u animeert tussen de gerechten en waarbij ook een Gouden Bit en Gouden Byte worden uitgereikt

Vindt hier meer info :