Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Hoe smart is ons bestuursakkoord? Hoe smart is onze beleids- en beheerscyclus? Hoe smart wordt onze volgende legislatuur?

06/11/2018

Smart Belgium Services is een dochterbedrijf dat een jaar geleden werd opgericht door Belfius als digitale bruggenbouwer en digitale projectontwikkelaar tussen alle mogelijke belanghebbenden. Op basis van een aantal observaties stelt SBS een aantal kritische én actuele vragen. In elk van de lokale besturen werd immers niet alleen een nieuw plan opgesteld in lijn met de vooropgestelde beleids- en beheerscyclus maar overal werden naar aanleiding van de verkiezingen ook nieuwe bestuursakkoorden onderhandeld.

Bruno Segers van Belfius komt zijn ervaringen delen : Zijn in elke stad en gemeente deze plannen en akkoorden op elkaar afgestemd? Zijn ze ambitieus genoeg aangaande open innovatie en digitale transformatie? Op 1 januari treden overal nieuwe besturen voor 6 jaar in werking. Gaat deze legislatuur zorgen voor een doorbraak in het Slim Vlaanderen waar de volgende generatie zo naar hunkert?

Wil je deze en nog een aantal andere zeer interessante sprekerssessies volgen?