Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Laatste kans om in te schrijven voor de Cyber & Information Security Day op 8 november

05/11/2018

Op 8 november organiseren we reeds de 3e editie van onze Cyber & Information Security Day in Lamot in Mechelen.

Ook u kan er nog bij zijn samen met onder andere Willem Debeuckelaere, voorzitter van de gegevensbeschermingsauthoriteit, die het slagveld van gegevensbescherming en informatieveiligheid probeert te ontmijnen en sturing te geven.

Ook Koen Beroudiaux, certificatie-auditor, vertelt over een strikte systematiek om de basisbeveiliging en de overweldigende complexiteit en veelheid van ICT-componenten beheersbaar te maken.

Bavo Van den Heuvel, Director of Product Innovation Bij Cranium op zijn beurt, kadert de klachten die onze privacy commissie sinds de invoering van GDPR ontvangt. Hoe herken je het, wat moet je doen als het zover is, hoe verloopt een onderzoek en hoe kan je het misschien voorkomen.

Gunther Schrijvers, Karel Bruneel en Lies Van Cauter van Audit Vlaanderen kunnen na hun Audit "Informatiebeveiliging" van enkele weken geleden uiteraard niet ontbreken. Zij komen de cijfers bespreken en kaderen.

Na de middag ontvangen we dan Frankie Schram, professor bestuurskunde aan het KU Leuven Instituut voor de Overheid en 
professor bestuursrecht aan de Antwerp Management School, die de invoering van de GDPR wetgeving op 25 mei 2018 met een zeer kritische bril analyseert.

Nadien verduidelijken Ivo Depoorter, Hendrik Van Haele en Kurt Penninck een handige tool die u als lokaal bestuur kan gebruiken in verband met informatieveiligheid.

Afsluiten doen we met Hans Van Impelen die helemaal van Nederland komt om met ons te praten over zijn aanpak als functionaris voor gegevensbescherming in Utrecht.

Meer informatie over de Cyber & Information Security dag vindt u hier
Meer informatie over de Security werkgroep van V-ICT-OR vindt u hier