Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Security workshop met Synergics

13/11/2018

De conclusie van Audit Vlaanderen op 18 september klonk ongenuanceerd: 

“Lokale besturen beveiligen vertrouwelijke en (persoons)gevoelige informatie onvoldoende.” 

Om tot deze conclusie te komen, evalueerde Audit Vlaanderen 28 lokale besturen op vlak van informatiebeveiliging waarbij onder andere gepeild werd naar de integriteit, vertrouwelijkheid en beschikbaarheid van persoonsgevoelige data. Ethische hackers toonden aan dat maar liefst 24 van de 28 besturen onvoldoende beschermd waren. Bij deze overgrote meerderheid kregen de ingehuurde hackers controle over de volledige IT-omgeving of de belangrijkste delen ervan.  

De vaststellingen van Audit Vlaanderen met betrekking tot dit thema zijn dat:  

  • geauditeerde lokale besturen diverse initiatieven nemen rond informatiebeveiliging;
  • belangrijke risico’s desondanks nog onvoldoende beheerst worden;
  • burgers, bedrijven en andere overheden bijgevolg te weinig garanties hebben dat hun gegevens veilig zijn bij hun lokale bestuur;
  • veel haalbare beschermingsmaatregelen onderbenut blijven;
  • meer samenwerking rond bepaalde uitdagingen aangewezen is, onder meer om te vermijden dat telkens het warm water moet worden uitgevonden en om voldoende kennis en expertise te kunnen inzetten

Kortom, er is dus werk aan de winkel! Om jullie hierin te ondersteunen, organiseert Synergics samen met V-ICT-OR én Microsoft een gratis Security workshop dag op dinsdag 20 november te Digipolis Antwerpen. 

We focussen op Microsoft 365 Enterprise waarmee iedereen op een veilige manier creatief kan zijn en kan samenwerken. We geven zowel een overzicht van de verschillende technische componenten die jouw stad of gemeente veilig en mobiel kunnen maken, als een aantal praktische quick wins.

>> Vind hier meer info en het volledige programma
>> Schrijf hier in