Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Sint-Truiden & Genk aan het woord over Gemeente 2030 door een innovatief beleid

13/11/2018

Woorden als iot, blockchain, ANPR, open data, circulaire economie, glasvezel, data mining, smart city en vooral de zin "we moeten innovatief zijn" hoor je vandaag continu. Toch even proberen in perspectief te plaatsen. 
Volgens wikipedia is innovatie meer dan alleen een technische verbetering. Innovatie kan ook in bijvoorbeeld bij het management of bij marketing of maatschappelijk plaatsvinden. De gevolgen van 'het op een nieuwe wijze toepassen van een bestaand product' kunnen even groot zijn als de gevolgen van 'de introductie van het product zelf'. Zo is de komst van het internet een technische innovatie, die zonder de ontwikkeling van e-business-strategieën waarschijnlijk minder succesvol zou zijn geweest. Innovaties zijn anders dan uitvindingen. Een ontdekking die nooit uit het laboratorium komt, blijft een uitvinding. Pas als een ontdekking in productie genomen wordt en waarde voor de onderneming toevoegt, zelfs als dat in de vorm van kostenbesparingen is, kan het een innovatie genoemd worden. In deze laatste omschrijving kan innovatie niet los gezien worden van marketing; zonder succesvolle vermarkting - commercialisatie - bestaat er geen innovatie.

Jef Rayen, ICT coördinator Sint-Truiden komt zijn ervaringen & visie delen samen met Luc Stinissen, afdelingshoofd interne dienstverlening van de stad Genk die de stand van zake van Genk komt schetsen aan de hand van praktische voorbeelden. 

Wil je deze en nog een aantal andere zeer interessante sprekerssessies volgen?