Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

VlaVirGem.be : Referentiearchitectuur - de link tussen dienstverlening en softwareoplossingen in kaart gebracht

03/12/2018

VlaVirGem.be is het gloednieuwe portaal waar u eindelijk zicht krijgt op de werking van uw gemeente. Ontdek hoe de Vlaamse Virtuele Gemeente werkt en hoe u uw werking kunt verbeteren.

De referentiearchitectuur haakt in op de oplossingencatalogus. In de oplossingencatalogus selecteerde u reeds de oplossingen waar u als lokaal bestuur gebruik van maakt. Op de kaart van de referentiearchitectuur ziet u duidelijk welke types dienstverlening (= referentiecomponenten of bovenlokale bouwsteen) u via de gebruikte software opvangt. Klik op een referentiecomponent of bouwsteen om de gebruikte oplossing(en) te zien verschijnen in een pop-upvenster. De componenten/bouwstenen staan gegroepeerd per thema (mid-office, front-office, bedrijfsvoering…) Verder wordt het ook mogelijk om een export te nemen van de kaart met referentiecomponenten, al dan niet met oplossingen. Zo wordt het een koud kunstje om je management een huidige stand van zaken te geven rond IT-toepassingen.

De referentiearchitectuur maakt het onderscheid tussen referentiecomponenten enerzijds en oplossing/bovenlokale bouwstenen anderzijds (de Vlaamse en federale overheid). Bovenlokale bouwstenen? CRAB, ACM/IDM, DOSIS, Geopunt… Het klinkt u waarschijnlijk bekend in de oren. Maar hoe kan VlaVirGem u hierbij helpen? Ontdek het in de volgende teaser…

>> Lancering op Manage IT 2018