Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

VlaVirGem.be : Informatieveiligheidstool - dé tool om uw informatieveiligheid en gegevensbescherming aan te sterken

12/12/2018

De informatieveiligheidstool van V-ICT-OR heeft al heel wat potten gebroken op het vlak van informatieveiligheid en gegevensbescherming. Als all-in-one oplossing stemt u de werking van uw organisatie stapsgewijs af op de geldende wetgeving. Qua informatieveiligheid ligt de focus op de ISO-normen 27001 en 27002, en op de minimumnormen van de KSZ. Qua gegevensbescherming wordt rekening gehouden met de AVG.

De kracht van de tool zit hem in verschillende punten:

  • Het is gebouwd op de expertise van V-ICT-OR (bekomen via veelvuldige begeleidingen, opleidingen, infodagen…).
  • Het wordt continu bijgewerkt a.d.h.v. de feedback die wij uit verschillende kanalen bekomen (niet in het minst door de opmerkingen die wij tijdens regionale kenniskringen van de lokale besturen zelf opvangen).
  • Het beschikt niet alleen over functionaliteiten waarmee u aan de verplichtingen voldoet (verwerkingsregister, verwerkersovereenkomst), maar ook over aanvullende mogelijkheden om uw informatieveiligheid/gegevensbescherming aandacht te geven (enquêtes, vragenlijsten, kalender voor planning…).
  • Het is gebaseerd op samenwerking: u voegt alle leden toe aan de informatieveiligheidscel en werkt via een gezamenlijke planning, bestandsbeheer, incidentenbeheer, enz. richting een veiligere werking.

Wist u trouwens dat u uw omgeving kunt delen met andere gebruikers? Zo kunt u in elkaars informatieveiligheidsbeleid inzicht krijgen, ideeën uitwisselen en elkaar ondersteunen bij de uitwerking van het beleid.

Succes! En onthoud: better safe than sorry…

>> Lancering op Manage IT 2018