Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Digitaal handtekenen: een stand van zaken (stuurgroep e-government 19-12-18)

20/12/2018

Lokale besturen, zeker de kleinere, stellen zich vragen bij de huidige oplossingen voor digitaal handtekenen:

  • Welke toepassing gebruik ik best?
  • Gebruik ik een oplossing van de gewestelijke of federale overheid? Of één van de private aanbieders?
  • Mijn algemeen directeur werkt met 4 verschillende tekenapps en geen enkele werkt goed… Dan toch maar terug naar nat tekenen?
  • Mijn oplossing(en) kost(en) veel. Bestaat er geen gratis oplossing?
  • Welke functionaliteiten heb ik feitelijk nodig?
  • Wie biedt mij nu die ene oplossing, die voor iedereen in de organisatie werkt?
  • Wat is nu wettelijk de juiste erkende digitale handtekening?
  • Wanneer mag ik wel en niet in bulk tekenen?

Op de stuurgroep e-government werden de verschillende bestaande oplossingen opgelijst. V-ICT-OR is van plan in naam van de lokale besturen in gesprek te gaan met  de Federale overheid en de Vlaamse overheid. Via deze besprekingen hopen we tot een samenvattende paper te komen waarin het standpunt van de stuurgroep lokaal e-government naar voor komt. De resultaten hieruit worden op de volgende stuurgroep e-government van 30 januari 2019 bekendgemaakt.