Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Kennisdag - Op welke beleidsdomeinen zet ik deze legislatuur in?

21/01/2019

Rekening houdende met het steeds terugkerende kerntakendebat en de toegenomen verantwoordelijkheden op lokaal niveau, wordt het complexer om duidelijk en concreet naar de buitenwereld te communiceren wat men als lokale overheid voor de maatschappij (nog) kan betekenen. Naast een resem aan bevoegdheden en centraal opgelegde dienstverlening - die één op één vertaald werden vanuit de federale of Vlaamse regelgeving - wenst men vanuit de bestuurlijke autonomie ook de dienstverlening maximaal af te stemmen op de lokale behoeften van de bevolking. De lokale besturen blijvenimmers het dichtste portaal bij de klant, de burger en de ondernemer.

“Maar hoe stippel je in dergelijke omgevingen een beleid uit?”

Tijdens de kennisdag Beleidsplanning bezorgt V-ICT-OR u in een halve dag een aantal bouwblokken om effectief aan de slag te gaan. Vier grote onderdelen staan op de agenda: informatiebeheer, informatiebeleid, de vereiste skills om het werk uit te zetten en goed procurement. V-ICT-OR laat u tevens kennismaken met zijn ‘masterplan’ tool, een onderdeel van vlavirgem.be. Deze toepassing stelt u als lokaal bestuur in staat om te bepalen op welke beleidsprincipes u wilt gaan inzetten, en wat die keuze precies betekent voor uw bestuur. Premiumleden van V-ICT-OR kunnen tevens op basis van een aantal stellingen te weten komen welke beleidsprincipes zij zelf het belangrijkst vinden.

>> Meer info over deze kennisdag op 12 februari in het VAC in Hasselt.