Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Globaal rapport tweede reeks organisatie-audits van Audit Vlaanderen

12/02/2019

Zowel de voorbereidingen van de nieuwe beleids- en beheerscyclus als de verdere integratie van gemeentelijke en OCMW-organisaties vragen voldoende aandacht voor de beheersing van belangrijke risico’s. Audit Vlaanderen bundelde daarom enkele belangrijke lessen uit de organisatie-audits van de laatste jaren in een globaal rapport. Ook bepaalde aandachtspunten uit de thema- en forensische audits komen aan bod.

Enkele voorbeelden :

  • Hoewel er duidelijke vooruitgang is, vervatten nog te weinig lokale besturen hun volledige werking in doelstellingen. Dit bemoeilijkt een degelijke aansturing van de organisatie. Ook de monitoring kan een stuk sterker worden uitgebouwd.
  • Op vlak van de algemene aanpak van organisatiebeheersing is er vooruitgang. Zo voeren meer en meer lokale besturen een zelfevaluatie uit.
  • Globaal beheersen lokale besturen hun financiële processen vrij zwak. De forensische audits tonen aan dat dit in verschillende gevallen tot fraude leidt.

>> Meer info