Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Waar en wanneer gebeuren de meeste ongevallen in Vlaanderen?

22/02/2019

PoliVisu vergroot de publieke betrokkenheid en ondersteuning bij het maken van stedelijk beleid door besluitvormers te voorzien van vaardigheden en hulpmiddelen - van open (geografische) gegevensverwerking tot geavanceerde visualisaties - om big data te gebruiken voor collaboratieve beleidsexperimenten. Als gevolg hiervan maakt de stad betere duurzame beleidsbeslissingen en beheert ze operaties effectiever.

In Vlaanderen is er een realisatie die besluitvormers in staat stelt om hotspots van verkeersongevallen te ontdekken (bijv. Ongelukken op bepaalde uren van de dag of op bepaalde weekdagen, ongevallen van een bepaalde ernst, ongevallen in de buurt van scholen, enz.). Zo helpt het bij het identificeren van de meest risicovolle gebieden, waar het beleid vervolgens specifieke verkeers- en veiligheidsmaatregelen kunnen inzetten.

>> Ga naar de kaart

>> Meer info? Contact : info@innoconnect.net