Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Wat is het nut van dataclassificatie? De Vlaamse overheid geeft een aanzet

11/03/2019

Met de recente golf aan phishingmails (zie ook https://www.v-ict-or.be/nieuws/2019/03/05/phishing) en de negatieve resultaten van de thema-audit Informatieveiligheid van Audit Vlaanderen is gebleken dat informatieveiligheid en cyber security nog steeds topics zijn waar we de nodige aandacht aan moeten schenken.

In een recent artikel vertelt Johan Smekens, Chief Information Security Officer bij de Vlaamse overheid, hoe de Vlaamse overheid alvast de toon wil zetten met een eigen model informatieclassificatie.

https://m.datanews.knack.be/ict/datanews-information-services/wat-bedrijven-kunnen-leren-van-informatieclassificatie-bij-de-vlaamse-overheid/article-publishingpartner-1436559.html

Dit model bestaat uit 5 niveaus, waarbij niveaus 1 en 2 informatie betreft die toegankelijk moet zijn voor de burger. Niveaus 3 en 4 zijn dan weer informatie voor intern gebruik, die extra beveiligd moet worden zodat eventuele lekken, die een ernstige impact zouden hebben, vermeden kunnen worden.  

Bekijk ook zeker volgende documenten in de V-ICT-OR bestandsbibliotheek: