Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Congres Technologie: ethiek & beleid van het Integriteitsbureau van stad Antwerpen

23/05/2019

Het integriteitsbureau van de stad Antwerpen viert haar 15-jarig bestaan met dit congres over nieuwe technologieën en ethiek. Er blijven immers nieuwe technologische ontwikkelingen op ons afkomen, die veel opportuniteiten met zich meebrengen, maar tegelijk ook veel vragen oproepen. Zeker als het over de ethische kant van de zaak gaat.

In hoeverre bent u als burger en als klant op de hoogte van al die technologische toepassingen? Is onze regelgeving voldoende afgestemd op al deze nieuwe technologieën? Welke gevaren brengen deze zaken met zich mee voor onze gezondheid en onze privacy? Hoe zorgt u ervoor dat burgers mentaal klaar zijn voor de robotisering, die er sowieso aankomt? En wie draagt de eindverantwoordelijkheid wanneer er iets fout loopt?

Dit congres bestaat uit korte presentaties van specialisten uit het veld – elke sessie duurt ongeveer 15 minuten. De experts belichten ieder een verschillend thema. Als deelnemer gaat u naar huis met een nieuwe verfrissende kijk en een aantal concrete aanbevelingen. Deze tips staan ook in de publicatie gebundeld dat elke deelnemer meekrijgt.

>> Meer info