Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

De informatieveiligheidstool van V-ICT-OR: naar een degelijke gegevensbescherming in 16 stappen

07/06/2019

Wil je voldoen aan de GDPR, maar je weet niet waar beginnen? Grijp dan naar het 16-stappenplan in de informatieveiligheidstool van V-ICT-OR. Een eenvoudig overzicht waar je elke stap kunt openklikken om meer te leren over de verplichtingen, en waar je een aantal documenten aangereikt krijgt om mee van start te gaan.

Via de link naar ‘inhoudstabel GDPR’ krijg je alle GDPR-artikelen in een gestructureerde, logische volgorde te zien volgens topic i.p.v. volgens rangorde.

Pas de uitgevoerde maturiteitsmeting toe op de 16 stappen (selecteer via de drop-down list de juiste meting, klik op aanpassingen opslaan) en zie per stap hoe goed je scoort (de vragen met de scores verschijnen onderaan). Klik op de ketting naast een vraag om snel het desbetreffende hoofdstuk te openen.

Via de kleurtjes naast elke stap zie je een globale indicatie van de voortgang. Rood betekent ‘hier is nog heel wat werk aan de winkel’. Oranje betekent ‘de organisatie is ermee bezig’. Groen betekent ‘de organisatie is op dit vlak goed bezig’. Groen betekent niet ‘mission accomplished’! Informatiebeveiliging is een cyclisch proces dat keer op keer moet herhaald worden, om alles in kaart te brengen, zowel de bestaande verwerkingen als de toekomstige. En om de gegevens van medewerkers, partners en burgers maximaal te beschermen natuurlijk.

Succes!

www.informatieveiligheid.be