Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

LOCARD gaat van start

11/06/2019

De launch van een gloednieuw project genaamd LOCARD vond onlangs plaats in Athene. Het Europees initiatief, dat 3 jaar lang op Europese subsidies mag rekenen, heeft de bedoeling om een traceerbaarheidsmechanisme op te zetten voor digitale informatie, zodat het mogelijk wordt om de herkomst en integriteit van digitale info na te gaan. Er zal gebruik worden gemaakt van blockchain technologie voor de hele bewakingsketen. Integriteit van informatie, zoals bekend in kader van informatieveiligheid, staat voor juiste, volledige tijdig aangeleverde en geautoriseerde informatie. V-ICT-OR is verantwoordelijk voor het project management en maakt deel uit van het consortium dat bestaat uit 19 partners uit 11 verschillende landen.

Voor meer info: https://locard.eu/