Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Doe met ons mee aan de nieuwe City of Things oproep!

23/08/2019

De City of Things oproep van VLAIO is een jaarlijkse subsidie-oproep waarbij de Vlaamse overheid 4 miljoen euro voorziet om alle Vlaamse steden en gemeenten – groot en klein – de kans te geven slim aan de slag te gaan met smart city-toepassingen.

Lokale besturen die een maatschappelijke uitdaging op een slimme, innovatieve manier willen aanpakken en daarbij willen samenwerken met ondernemingen, kunnen een project indienen.

Uit de oproep van 2018 zijn 21 projecten goedgekeurd. Hieronder twee voorbeelden waar we momenteel mee onze schouders onder steken:

Zo werken we samen met Edegem, IGEAN en 13 andere gemeenten aan een project voor slim beheer van het openbaar domein. We hebben slimme camera’s en sensoren op (vuilnis)wagens geplaatst om via beelddetectie en artificiële intelligentie alles wat niet in het openbaar domein thuishoort, automatisch op te merken. Het systeem maakt hier vervolgens meldingen en analyses van. Door deze informatie kunnen de betrokken gemeenten efficiënt handelen en vervolgens gepaste beleidskeuzes maken. Sluikstorten, zwerfafval, beschadigde verkeersborden zijn probleemsituaties die op deze manier proactief aangepakt kunnen worden.

Bonheiden wenst samen met 17 gemeenten en drie intercommunales (64 gemeenten) een online marktplaats te laten bouwen. Alle Vlaamse steden en gemeenten zullen er zonder voorkennis, eenvoudig en op een gebruiksvriendelijke manier, bestaande smart city oplossingen kunnen vinden of nieuwe op maat laten bouwen. Lokale overheden en ondernemers zullen elkaar op deze marktplaats vinden. We kijken er naar uit om er binnenkort deze creatieve oplossingen te ontdekken.

Interesse om ook een innovatief project in te dienen binnen de nieuwe oproep? Het kan nog tot 1 oktober 2019!

Laat ons gerust iets weten – wij denken mee en ondersteunen jullie met plezier.

Klik hier om meer informatie te lezen over de nieuwe oproep.