Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Technologie inschakelen om zwerfafval, beschadigde verkeersborden,... op te sporen

11/09/2019

V-ICT-OR werkte samen met Edegem, IGEAN en 13 andere gemeenten aan een project voor slim beheer van het openbaar domein. We hebben slimme camera’s en sensoren op (vuilnis)wagens geplaatst om via beelddetectie en artificiële intelligentie alles wat niet in het openbaar domein thuishoort, automatisch op te merken. Het systeem maakt hier vervolgens meldingen en analyses van. Door deze informatie kunnen de betrokken gemeenten efficiënt handelen en vervolgens gepaste beleidskeuzes maken. Sluikstorten, zwerfafval, beschadigde verkeersborden zijn probleemsituaties die op deze manier proactief aangepakt kunnen worden.

De start van het project werd om GDPR-redenen nog even uitgesteld, maar het is nu officieel gelanceerd en in werking! We kijken uit naar de resultaten.