Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Overheidsplatformen connecteren maximaal met goede bestaande en nieuw te bouwen componenten

09/10/2019

Tijdens Manage IT op 12 december brengen we drie platformen samen die in hun uitwerking geconnecteerd zijn met de digitale overheidsplatformen van morgen.

We bekijken hoe digitale informatie ook effectief digitaal blijft bij de archiveringsfase uitgewerkt door het facilitair bedrijf in “digitaal archief Vlaanderen” – DAV.

De manier waarop besluitvorming gelinkt wordt aan alle mogelijke relevante (gelinkte) data vindt u terug in het project van het agentschap binnenlands bestuur LBLOD. Een project dat binnen één van de overheidsplatformen reeds zijn maximale integratie heeft.

Tot slot kijken we hoe beleidsinformatie op overheidsplatformen een rol gaat spelen met het project PoliVisu. Door de gegevens van overheids- en multi-echelon omgevingen beter te leren begrijpen kunnen menselijke besluitvormers geholpen worden realtime beslissingen te nemen in zeer complexe omgevingen.

Deze drie componenten zijn voor iedereen onmiddellijk inzetbaar en tonen aan dat overheidsinformatie vanaf zijn ontstaan, over de besluitvormingstrajecten heen tot en met de wijze waarop we deze voor de langere periode gaan stockeren van cruciaal belang zijn bij het sturen en organiseren van een transparante overheid.

 

>> Meer info over Manage IT