Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

LOCARD-project in volle ontwikkeling

16/10/2019

LOCARD, een Horizon 2020-project, staat voor een veiligere, gestandaardiseerde keten van digitaal bewijsmateriaal. V-ICT-OR werkt hiervoor 3 jaar lang samen met 18 Europese partners, nl. de Beierse, Roemeense en Griekse politiediensten. Deze 3 partijen vormen als het ware de piloten voor dit holistische kennisplatform. Door hun hands-on ervaring en diepgaande kennis geven ze aan welke aanpak in het kader van het project al dan niet ethisch verantwoord is, om zo tot een gemeenschappelijke oplossing te komen die overal ingezet kan worden.

De partnerorganisaties stellen het LOCARD-project maandelijks voor op elk van hun evenementen. Twee weken geleden gaf Pablo López-Aguilar van APWG.EU een uiteenzetting op APWG.EU’s congres over elektronisch misdaadonderzoek en op 6 en 7 november stelt EEMA het LOCARD-project voor in Brussel op hun ISSE-conferentie (Information Security Solutions Europe).

Meer informatie over LOCARD vind je hieronder terug op de afbeelding.

Neem zeker ook een LOCARD-flyer mee op een van de komende V-ICT-OR events! (CIS-dag 2019 op 14 november, ManageIT op 12 december)