Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Workshops Archiefbeheerstool voor Lokale besturen

29/10/2019

De Vlaamse overheid onderzoekt momenteel de mogelijkheid om een analoge archiefbeheerstool open te trekken naar lokale besturen toe. Concreet komt dit erop neer dat lokale besturen naast een digitaal archief (Digitaal Archief Vlaanderen) ook een analoog archief (lees: papieren) zouden kunnen beheren. Er zou ook een link kunnen komen tussen het digitale en analoge archief, waardoor je tijdens een zoekopdracht geleid wordt naar de juiste bewaarplaats van een dossier (analoog of digitaal archief). Zowel interne medewerkers als burgers zouden dergelijke zoekopdrachten kunnen uitvoeren.

De Vlaamse overheid nodigt nu lokale besturen uit op enkele interactieve workshops om te bekijken of de opzet van zo'n tool wenselijk is, en hoe het aan de noden van lokale besturen kan tegemoetkomen.

Schrijf je nu in via deze link.