Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Zijn open city-platformen de toekomst? Part III

15/11/2019

Binnen onze steden en gemeenten werken we nog al te vaak met een grote hoeveelheid van elkaar losstaande toepassingen. Koppelingen laten op zich wachten, data stroomt niet door, applicaties spreken niet met elkaar. Bovendien werkt elke lokale entiteit los van elkaar.

Wat als we onze lokale overheid als één platform gaan beschouwen, waarbinnen we vanuit verschillende bronnen informatie gaan verzamelen, met de juiste metadata zodat we bepaalde types informatie kunnen samenbrengen? Dit brengt mogelijkheden met zich mee om bv. criminaliteit, falende wegeninfrastructuur en toenemende verkeerscongestie aan te pakken, of zelfs te voorspellen. Bovendien kunnen we potentieel onze dienstverleningsinformatica (administratieve toepassingen) en stedelijke infrastructuurinformatica (IoT …) met elkaar laten praten, om tot nieuwe inzichten te komen.

Benieuwd hoe dergelijke platformen eruitzien? En hoe ook u van de voordelen kunt genieten? Dan is ManageIT 2019 de place to be.

>> Schrijf je nu in voor ManageIT 2019