Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Waarom in-house ICT en outsourcing geen vijanden (hoeven te) zijn

16/11/2019

De “pijn” van ICT-personeel in lokale besturen

Hebben we nu meer of minder menskracht nodig op ICT en zijn deze dan intern of extern te zoeken? Het is op z’n minst eigenaardig te noemen dat er in Vlaanderen nog zeer weinig onderzoek gebeurde rond de outsourcing van ICT in de (lokale) overheidssector, hoewel degelijk onderzoek wellicht minstens kan leiden tot de beëindiging van enkele langlopende (bijna eeuwigdurende) overheidsopdrachten en in een vermindering van de algemene uitgaven. De aandacht zou hierdoor meteen getrokken moeten zijn.

De trend om opnieuw controle te krijgen over ICT – onder meer door middel van intelligente insourcing en een herziening van de outsourcingsbalans – werd in andere sectoren al langer ingezet omdat de budgetten nu eenmaal schaars zijn geworden.

lees meer: "Waarom in-house ICT en outsourcing geen vijanden (hoeven te) zijn"