Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Wist je dat ... je met de oplossingscatalogus ervaringen kunt delen rond software?

13/01/2020

Je leest het goed. De oplossingscatalogus is niet de zoveelste inventarisatietool; het stelt je ook in staat je ervaringen te delen met anderen door een quotering te geven aan de software in kwestie en een kort tekstje mee te geven waarin je je score uitlegt. Dit op besloten wijze: alleen de gebruikers kunnen ervaringen zien en uitwisselen. Je kunt ook snel zien waar andere besturen gebruik van maken en hoe ze reageren op een tool die jij misschien in huis wil nemen maar waarover je nog twijfelt. Dan kun je natuurlijk contact opnemen met het bestuur in kwestie en dieper doorvragen ... vooraleer je de knoop doorhakt.

Wist je ook dat je met de oplossingscatalogus:

  • kunt zoeken naar leveranciers, en hun oplossingsfiches kunt raadplegen?
  • dat die oplossingsfiches vol nuttige info staan, zoals versies, koppelingen, eventuele standaarden, en de besturen waar die oplossing in voege is?
  • dat je per oplossing snel kunt zien in hoeveel besturen deze gebruikt wordt?
  • dat je ook kunt zoeken naar types oplossingen, zoals HRM-systemen en antivirussoftware?
  • dat je voor ontbrekende oplossingen een sjabloonmail kunt uitsturen naar de aanbieder in kwestie, zodat hij met een handleiding (link) zijn oplossingen in de oplossingscatalogus kan inbrengen?
  • dat die aanbieder dus ook de bestaande koppelingen kan aangeven naar andere oplossingen, en welk type koppeling gebruikt wordt ...

Zeker de moeite waard om uit te testen dus! Ga naar https://www.v-ict-or.be/oplossingscatalogus/ om van start te gaan.