Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Breuk in e-facturatiestroom door update PEPPOL BIS versie 3

24/01/2020

Er is onlangs een update gereleased voor PEPPOL BIS (versie 3). Deze versie zou bij meerdere access points (AP) problemen met zich meebrengen m.b.t. e-facturatieverkeer. De ontvangende lijn bij de Vlaamse overheid werkt met de nieuwe versie 3, terwijl het mogelijk is dat de leverancier nog met versie 2 werkt.
Concreet betekent dat dat de Vlaamse overheid aangeleverde factuurdata verwacht in versie 3, maar dat de leverancier die stuurt in versie 2, dus is er geen compatibiliteit tussen de data van zender en ontvanger.

De Vlaamse overheid roept de AP's op om hun leveranciers te begeleiden in deze omschakeling. Leveranciers die dergelijke situatie herkennen nemen best met hun access point contact op.