Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Maak kennis met VLOCA, de Vlaamse Open City Architectuur

27/01/2020

De Vlaamse regering heeft de 'Vlaamse Open City Architectuur' in het leven geroepen. Daarmee wilt het lokale besturen begeleiden bij hun digitale transformatie. Lokale besturen zouden zo op een kostenefficiënte manier kunnen gebruikmaken van innovatieve ICT-oplossingen. ABB heeft de intentie om de komende jaren samen met lokale besturen, leveranciers en strategische onderzoekscentra een gedragen referentiekader met architectuurcomponenten uit te werken voor slimme steden, gemeenten en regio’s. Op voorstel van minister Somers kende de regering eind 2019 voor dit project een subsidie van 850.000 euro toe aan Imec en VITO. Door in dit project samen te werken kunnen lokale besturen op een Vlaamse schaal een 'digitaal bouwplan' uitzetten op basis van 1 uniform werkkader.

Meer info vind je hier.