Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Draaiboek voor beveiligingsmaatregelen beschikbaar voor V-ICT-OR leden!

28/01/2020

In 2018 gaf V-ICT-OR GRATIS aan alle lokale besturen een leidraad voor het management, leidinggevenden en informatiebeveiliging. Vergeten lezen of onvoldoende tijd voor genomen? Doe het nu snel nog en bereid je net zoals zovelen voor op de bescherming van de ICT-systemen! Hier kun je het boek terugvinden.

Handige tips en maatregelen werden samengebracht door diverse specialisten in het terrein.

Informatie- en cyberbeveiliging komt steeds achteraan op de agenda en dit kan nefaste gevolgen hebben. De Vlaamse ICT Organisatie roept daarom een “task force” bijeen rond cybersecurity in lokale besturen. Aanstaande woensdag wordt tijdens de stuurgroep lokaal eGov daar een aanzet toe gegeven. Naar aanleiding van recente gebeurtenissen in de bedrijfs- en publieke sector werd opnieuw op een pijnlijke manier duidelijk dat men werk moet maken van cybersecurity en dit in volle samenwerking met de bedrijfswereld.

Naarmate meer en meer diensten digitaliseren, worden we ook kwetsbaarder voor cyberaanvallen. Daarom roepen we graag een taskforce bijeen die in februari de koppen bijeensteekt rond cyber security. Bedrijven, academische sector, lokale besturen en bovenlokale overheden zijn van harte welkom.

Meer nieuws volgt snel maar begin alvast te lezen nu!