Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

V-ICT-OR heet internationaal "LOLA Flanders"

07/02/2020

Sinds 2003 maakt onze organisatie deel uit van de internationale koepel “Linked Organisation of Local Authorities”. Deze koepel met acht landen werd in 2012 een NPO (non-profit organisation) met maatschappelijke zetel en voorzitterschap in Vlaanderen.

De leden van LOLA willen permanent de krachten bundelen om voordelen te behalen voor alle betrokken organisaties, hun leden en de burgers die zij dienen. De koepelorganisatie hanteert kernwaarden die het hoofddoel dienen: een betere dienstverlening voorzien voor onze burgers door een efficiënte inzet van informatie en technologie. Hoe doen we dit? Door gezamenlijke projecten op te zetten, goede praktijken te delen, producten en diensten uit te werken en te optimaliseren, nationale overheden te beïnvloeden en de ICT-toeleveringsindustrie te betrekken.

We willen een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van Europese en / of internationale ICT-normen, codes voor goede praktijken opzetten en de coördinatie tussen nationale projecten versterken. Om deze doelstellingen na te streven hanteren we een maximale onderlinge ondersteuning.

De aangesloten landen zijn Zweden, Amerika, Canada, Nieuw Zeeland, Australië, Nederland, Verenigd Koninkrijk en Vlaanderen.

Iets over SOCITM ...

SOCITM is in zekere zin de Britse tegenhanger van V-ICT-OR (koepelorganisatie voor lokale besturen in het Verenigd Koninkrijk). Ze zijn o.a. heel sterk in benchmarking bij lokale besturen (bv. inzake cyber security en digitale maturiteit), en het opzetten van begeleidingen geënt op die persoonlijke resultaten. Ze hebben een advisory board dat voor projectwerking bij lokale overheidsorganen gerichte ondersteuning kan bieden.
Op 6-02-20 waren we bij hen te gast in Londen. Daar is nog maar eens gebleken dat lokale besturen ook in Engeland met dezelfde problemen worstelen als wij, hot topics waaronder cyber security, informatiemanagement, onderschatten van nut technologie op vlak van welzijnszorg … Er zijn heel wat interessante (en relatief concrete) denkpistes rond samenwerking uit de bus gekomen die we zo snel mogelijk willen gaan uitwerken.

Iets over LOLA ...

Lola is a non-profit organisation of ICT professional associations. These associations comprise professionals who work in local authorities and other local public service provider organisations, and their suppliers, in different countries.

The LOLA network comprises more than 3 million IT professionals supporting hundreds of thousands of local governments, serving more than 320 million citizens and managing more than 35 million devices.