Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Help de richtlijnen voor Open Source Software vormgeven!

13/02/2020

De Europese Commissie stelt richtlijnen op voor het bouwen van duurzame open source software (OSS) -gemeenschappen in de publieke sector. De richtlijnen zullen dienen als een praktisch hulpmiddel dat geschikt is voor OSS-gemeenschappen en liefhebbers die duurzame en gezonde gemeenschappen willen creëren en onderhouden. Bekijk de presentatie van de workshop van 1 februari via deze link naar onze bestandsbibliotheek.

Het aantal OSS-gemeenschappen in de publieke sector groeit gestaag. Anderzijds toont onderzoek aan dat OSS-gemeenschappen in de publieke sector vaak worstelen met duurzaamheid, wat hun succes belemmert. Als u wilt helpen bij het vormgeven van de richtlijnen, kunt u deelnemen aan onze enquête.

Het doel van de enquête is om ervaringen uit de eerste hand en informatie te verzamelen over de factoren die van invloed zijn op de duurzaamheid van open source-gemeenschappen in de publieke sector en case-studies te benadrukken van open source software-initiatieven onder leiding van de publieke sector. De verzamelde gegevens worden gebruikt om community-driven praktische richtlijnen te maken.

Ben je betrokken geweest bij open source communities in de publieke sector? Werkt u in de open source-sector en hebt u samengewerkt met een openbaar bestuur? Laat vervolgens je stem horen en draag bij aan de enquête over duurzaamheid van open-sourcecommunity's in de publieke sector. 

De enquête duurt ongeveer 15 minuten en is open tot 16 februari 2020. Klik hier om deel te nemen.