Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

VO-token als authenticatiemiddel wordt vanaf 28 februari stopgezet

24/02/2020

Vlaamse steden en gemeentes kunnen vanaf 28 februari niet langer gebruikmaken van VO-tokens om zich aan te melden via het Toegangsbeheer van de Vlaamse overheid.
Hoofdreden daarvoor is dat de token als authenticatiemiddel relatief lage autorisatie verleent. Je kunt er met andere woorden alleen toegang mee krijgen tot toepassingen die minder gevoelige informatie bevatten. Voor toepassingen met gevoeligere informatie moet je je nadien nog via een andere manier hoger authenticeren. Omdat het gewoon gemakkelijker is om met andere, hogere authenticatiemethodes onmiddellijk in te loggen en ineens tot meer toepassingen toegang te hebben, kiezen gebruikers logischerwijs minder voor de token als inlogmethode, en eerder voor de andere 'digitale sleutels'.

Heb je als lokaal bestuur nog geen ander authenticatiemiddel dan de VO-token? Ga dan naar 'mijn digitale sleutels' en activeer een ander authenticatiemiddel.

Problemen of vragen? Surf naar helpdesk 1700 of contacteer toegangsbeheer@vlaanderen.be