Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Virtueel samenwerken: tips uit het V-ICT-OR bedrijvenconsortium (II)

19/03/2020

Het V-ICT-OR bedrijvenconsortium is de verzameling van bedrijfspartners waarmee wij als koepelorganisatie samenwerken. Lokale besturen vormen een van hun (soms vele) partners. Ook voor hen is de huidige crisis een leerervaring, en we vonden hen bereid de kennis die ze hebben rond virtueel samenwerken te delen met ons.

De meeste lokale besturen tasten nu in het duister. Hoe moet je jouw bestuur en/of dienst organiseren en hoe kun je ook in deze tijden duidelijk communiceren, zowel intern als extern? Wat is jouw actieplan? Onze partners Pepperflow, Paddle en Realdolmen reiken jullie tips en tricks aan om crisismomenten zoals deze te overbruggen.

Pepperflow

Met de uitbraak van het coronavirus heeft u er als lokaal bestuur een nieuwe uitdagingen bij gekregen. Een goed gecoördineerd actieplan is dan ook een belangrijke stap om deze periode te doorstaan. Ongetwijfeld werkt u momenteel aan een “corona”plan met doelstellingen, maatregelen, individuele verantwoordelijkheden en deadlines. Maar hoe maakt u dit geheel van maatregelen overzichtelijk? En hoe volgt u de uitrol van dit plan op? Het Coronavirus zet namelijk de klassieke manieren van werken behoorlijk onder druk.

Het antwoord is organisatiebeheersing. Zonder gebruiksvriendelijk systeem worden verantwoordelijkheden onduidelijk, deadlines worden niet gehaald en de voortgang kan onmogelijk gemanaged worden. Dit wordt versterkt wanneer de mensen van thuis werken. Zeker nu kan een digitale oplossing het verschil maken.

Pepperflow is zo’n digitale oplossing. Pepperflow is een digitale, cloud-based tool die helpt uw strategie te managen. Primair is dit uiteraard voor de rapportering rondom de BBC, maar denk ook aan afdelingsplannen, projectplannen, informatieveiligheid  en andere documenten betreffende interne organisatiebeheersing (Governance, Risk & compliance). In de huidige omstandigheden bevat dit uiteraard ook uw coronabestrijdingsplan. Door verantwoordelijkheden, acties en deadlines inzichtelijk te maken, krijgt u meer grip op de genomen maatregelen. Zo wordt ook thuis werken géén enkele belemmering meer voor uw projectvoortgang.

Het team van Pepperflow staat, ook nu, klaar om uw vragen snel en professioneel te beantwoorden. Aarzel niet om hen te contacteren. Zij helpen u graag!

Paddle

De Paddle contentplanner

Meer dan ooit is het belangrijk om snel, duidelijk én uniform te communiceren. Met de Paddle contentplanner blijft de centrale communicatiedienst het overzicht bewaren en heeft elk teamlid een duidelijk overzicht over zijn eigen deadlines voor elke communicatie-uiting. Zij bieden de Paddle contentplanner gratis aan voor een looptijd van drie maanden. Stuur een mailtje naar communicatie@paddle.be met het onderwerp ‘content planner’ en zij doen het nodige. 

Tips voor kwalitatief thuiswerken 

Communicatie is meer dan ooit heel erg belangrijk. Daarom gebruiken zij bij Paddle interne kanalen als Slack. Een onmisbaar intern communicatiekanaal.

Om eenvoudig videomeetings te organiseren gebruiken zij momenteel de tool Whereby

Realdolmen

Is thuiswerken wel een haalbare en betaalbare kaart voor lokale besturen? Zeker en vast. Vaak zijn zelfs de nodige tools al aanwezig en is het enkel een kwestie van ‘optimaliseren’ en ‘cultiveren’. Van het aankopen, renten van extra toestellen of het opzetten van virtuele desktops met O365/Teams tot het organiseren van virtuele trainingen om uw medewerkers hiermee snel en zelfstandig aan de slag te laten gaan, Lees hier hoe Realdolmen zijn steentje kan bijdragen zodat iedereen veilig en gezond, maar toch zo normaal mogelijk kan blijven doorwerken.