Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Thuiswerk en kids

23/03/2020

Moeite om je kids bezig te houden? Je bent niet alleen. Het zijn verwarrende tijden voor zowel volwassenen als kinderen. Hoe kun je je kind zelfstandig laten werken zonder dat het de hele dag je volle aandacht vergt? Websites zoals deze helpen alvast. Wat hebben wij eruit gehaald?

  •  Je kind heeft, net als volwassenen trouwens, nood aan structuur. Probeer samen met hem/haar een schema te maken met een dagindeling. Zorg voor blokken met werktijd, maar ook voor ontspanningsmomenten tussendoor.
  • Maak van de momenten tussendoor gebruik om je kind nieuwe dingen te laten proberen. Misschien kun je samen een paint-by-numbers starten? Of kun je samen via Youtube-video's een instrument leren spelen, bv. een gitaar, die je toch hebt liggen?
  • Over bijleren gesproken, waarom je kind niet een en ander leren over cyber security? (maar dan wel op een speelse manier!) Tenslotte zijn kinderen vandaag de dag heel snel weg met social media, online downloadplatformen zoals Google Play en Steam, en maken ze op allerlei websites accounts aan. Vaak hebben ze ook verschillende elektronische apparaten (gsm, iPad …). Volgende filmpjes bieden tips die ook voor kinderen begrijpbaar zijn:

Succes! En vergeet niet te genieten van de momenten samen!