Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Het e-depot van Digitaal Archief Vlaanderen komt eraan!

01/04/2020

Binnen het kader van Digitaal Archief Vlaanderen vormt het e-depot de online bewaarplaats van jouw digitaal archief. Dat is nu zo goed als klaar en wordt op 6 april gelanceerd.

Intussen kun je je alvast voorbereiden en inlezen. Team DAV heeft al enkele nuttige pagina's ter beschikking gesteld:

  1. Officieel bericht nabije lancering e-depot
  2. Algemene infopagina
  3. Instapflow voor lokale besturen en soortgelijke organisaties

Er is een standaard opleidingspakket voorzien voor iedereen die instapt. Heb je toch nog heel wat werk voor de boeg inzake archivering? Misschien moet het archief nog verschoond worden (dubbels weghalen, schaduwarchief wegwerken) en ontbreekt het je aan tijd en mensen om dit te doen? Of je wilt eerst werken aan informatiebeheer intern, voordat je de stap richting DAV zet? Daar kan V-ICT-OR in ondersteunen via het 'premiumpakket'. Interesse? Stuur een mailtje naar premiumpakket@v-ict-or.be

Binnen het project LB365, waarbinnen 17 besturen samenwerken en V-ICT-OR helpt coördineren, wordt de link richting DAV momenteel bekeken. Dat zou op termijn betekenen dat de data die binnen de LB365-oplossingen vloeit richting het digitaal archief kan gaan eens de bestanden gearchiveerd mogen worden. Een quasi-geautomatiseerde archiveringsflow dus, met de nodige beveiliging. Concreet wordt er binnen LB365 gekeken hoe we de vergaderingen en agendapunten van de beslissingsorganen op een generieke manier voor alle deelnemende besturen kunnen bewaren in het e-depot.

Vragen?

  • Contacteer team DAV via digitaalarchief@vlaanderen.be
  • Uiteraard kun je ook bij V-ICT-OR terecht via info@v-ict-or.be