Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Gezocht: laptops voor Atheneum Schoten

21/04/2020

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts is op zoek naar 10.000 laptops voor leerlingen uit het middelbaar onderwijs die thuis geen computer hebben. Nu de paasvakantie achter de rug is, vangen de schoollessen weer aan. Helaas beschikken niet alle leerlingen thuis over een computer om de les van op afstand te volgen.

Het Atheneum van Schoten constateert dat 120 leerlingen niet over een laptop beschikken thuis en bijgevolg niet te meer te bereiken zijn. Ondanks de oproep van de minister komen zij momenteel niet in aanmerking om gedoneerde laptops te ontvangen. 

Heeft u thuis een laptop staan die je niet meer gebruikt waarmee u de kinderen van het Atheneum van Schoten blij kunt maken? Of heeft uw bedrijf of lokaal bestuur misschien wel recente gebruikte laptops in de kast liggen? Of misschien is uitlenen wel een optie? Help deze kinderen om geen leerachterstand op te lopen en doneer uw laptop. De kinderen gebruiken voornamelijk Excel, Word en Zoom/Skype als basisprogramma’s en werken via het Smartschool platform. 

Voor het geven of uitlenen van laptops, mag u contact op nemen met glenn.embrechts@labonderwijs.be