Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Belangrijke wijziging Teams vergaderingen

03/06/2020

Naast alle nieuwe updates die in april zijn aangekondigd is er nog een belangrijke update in Teams. De vergaderingen zullen er vanaf nu (juni) iets anders uit gaan zien.

Wat gaat er veranderen?

  • Je kunt straks de Teams vergadering in een apart scherm openen.
  • De knoppenbalk wordt verplaatst naar de rechterbovenhoek.

Hoe gaat dat eruit zien?

In onderstaand screenshot afkomstig van Microsoft kun je zien hoe dat eruit komt te zien. Hierin zie je dat de Teams vergadering (met de nieuwe 3 x 3 lay-out) in een nieuw venster geopend kan worden, zodat je ondertussen gemakkelijker dingen kunt opzoeken in Teams zelf. Ook zie je dat de knoppenbalk niet meer in het midden zit, maar rechts bovenin. Daar zie je alle knoppen die je anders ook had. Voordeel hiervan is dat de knoppenbalk nooit meer ‘in de weg’ zit als je iets wilt zien op het scherm en altijd beschikbaar is.

Per wanneer is deze wijziging?

  • In de maand juni zou je deze functie zelf aan kunnen zetten door naar Instellingen te gaan binnen Teams (door te klikken op je foto in de rechterbovenhoek) en dan het vinkje aan te zetten bij deze update.
  • In de maand juli zal deze wijziging automatisch voor iedereen doorgevoerd worden en kun je bij de Instellingen in Teams het vinkje uitzetten, om de update tijdelijk terug te draaien (tot augustus).
  • In de maand augustus zal dit standaard voor iedereen aan staan en kun je het niet meer aanpassen. Vanaf dan is dit de nieuwe standaard vormgeving.
  • Ondersteuning voor volledige schermweergave van gedeelde content komt later beschikbaar.
Bron : www.socialmediainthembo.nl