Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Hoe datalekken voorkomen en de veiligheid van uw digitale communicatie vergroten? - terugblik

04/06/2020

Digitale communicatie wordt steeds belangrijker voor gemeenten. Digitale communicatie is kosteneffectiever, sneller en gebruiksvriendelijker dan werken met post en fax. Hierbij is e-mail nog steeds het belangrijkste communicatiemiddel. Dit omdat het laagdrempelig is, bijna iedereen het heeft en begrijpt en wordt ondersteund door de meeste systemen. Wist u dat werknemers gemiddeld meer dan twee uur per dag besteden aan het versturen en lezen van e-mails?

Bij toename van digitale communicatie, wordt ook digitale veiligheid en het voorkomen van datalekken steeds belangrijker. Hierbij wordt vaak gedacht aan hackers en phishing. Maar wist u ook dat ruim 70% van alle datalekken worden veroorzaakt door een informatie aan de verkeerde ontvanger te sturen? Gevolgd door zaken als het vergeten ontvanger in BCC te zetten en het gebruik van zwakke wachtwoorden.

Als lid van V-ICT-OR kan je alle informatie opnieuw raadplegen: ga naar deze link.