Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Samenwerking rond deployment packages

18/06/2020

Besturen maken gebruik van deployment tools om bij de uitrol van nieuwe toestellen zeer snel een bepaalde configuratie toe te passen op het toestel in kwestie. Naast de 'standaard'pakketten in deployment tools zoals PDQ Deploy moet je een aantal 'custom packages' opzetten als lokaal bestuur. Maar om welke packages gaat het juist, hoe ziet de opzet er concreet uit en wat moet je als aandachtspunten meenemen?

In samenwerking met de besturen van Blankenberge, Ronse en Oostkamp hebben we een aanzet gegeven tot antwoord. De IT’ers uit alle lokale besturen van Vlaanderen hebben we via een Microsoft Team bijeengebracht: het team ‘RKK Overkoepelend’. Daar is er nu een nieuw kanaal bijgekomen, namelijk ‘Project – deployment packages lokale besturen’. Je vindt het ook via deze link

Bij de bestanden van dit kanaal vind je: een Excel met een overzicht van de custom packages en een Word-file met de uitgeschreven opzet per custom package.

Dit blijft een aanzet en deze oefening mag groeien (we willen dat dit blijft leven!); voel je vrij om - met track changes! - eigen custom packages van jouw lokaal bestuur erbij te plaatsen. De contactgegevens van de besturen die deze documenten hebben opgezet vinden jullie in de Word-file. Uiteraard kun je hen aanspreken als je vragen hebt.

Heb je als medewerker van een lokaal bestuur nog geen toegang tot het team en interesseert dit jou ook? Contacteer ons dan via vlavirgem@v-ict-or.be en vermeldt zeker de naam van dit project, dan geven we je de nodige rechten.