Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

ICT-innovatie opschalen in jouw lokaal bestuur? – Volg onze Open Pitch dagen.

22/06/2020

Wegens het overgrote succes splitsen we onze open pitchdag op in 2 dagen. Maar liefst 12 bedrijven geven het beste van zichzelf rond drie thema’s die innovatie binnen jouw lokaal bestuur kunnen brengen : Cloud, Workplace as a service en Telefonie

Deel 1 gaat door op 29 juni, het vervolg vindt plaats op 2 juli. Enkel V-ICT-OR leden hebben toegang tot de pitch-momenten

Laat jezelf op een correcte manier informeren over de laatste evoluties en bekijk hier het programma voor beide dagen

>> 29 juni
>> 2 juli

CLOUD

Lokale besturen hebben enorm veel vragen over hun fysieke infrastructuur. 'Ontzorging' en 'virtualisering' zijn key terms in deze context: men kijkt naar externe datacentra waarin men zijn servers kan onderbrengen, of men vervangt de fysieke servers door virtuele tegenhangers (public, private of hybride cloud). Vooral dat laatste scenario willen we belichten, omdat we veel dezelfde vragen krijgen. 

TELEFONIE

Als tweede topic willen we telefonie behandelen. Vele lokale besturen maken nu de switch van fysieke telefoniencentrales ('vaste toestellen') naar virtuele centrales. Dan ga je snel naar 'softphones' (telefoniesoftware die je installeert op pc, laptop of tablet) met bijbehorende accessoires (Bluetooth-oortjes bv.). Omdat je niet langer fysieke lijnen hanteert, maar eigenlijk over een datanetwerk telefoneert, spreken we van VOIP (Voice Over IP). Algemeen wil je ook naar meerdere lijnen extern kunnen doorschakelen, wat interessant kan zijn bv. als je telewerk toelaat op de werkplek.
 

WORKPLACE AS A SERVICE

De werkplekken zijn gewijzigd, zeker na COVID-19. Maar wat kunnen werkplekken als een service betekenen voor lokale besturen en hoever gaan we in deze opzet? Hebben we morgen een volledig geïntegreerde, mobiele werkplek en beschouwen we binnenkort plaats- en tijdsonafhankelijk werken als een vanzelfsprekendheid? 
 
Opgepast enkel V-ICT-OR leden hebben toegang tot de open pitchmomenten!