Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

How to: livestreaming

26/06/2020

Iedereen digitaliseert. U dus ook!

Maar hoe kunnen we officiële vergaderingen of gemeentelijke zittingen op een goede manier live streamen?

De richtlijnen van ABB bepalen dat het de autonomie van de gemeente is om te bepalen op welke wijze zij virtueel/digitaal vergadert. Er bestaan verschillende systemen om digitaal of virtueel te vergaderen met videoconferentie. Indien praktisch en technisch mogelijk wordt de vergadering via videoconferentie gelivestreamd. Indien een livestream niet mogelijk is, vindt de zitting achter gesloten deuren plaats. Dit moet dan ook zijn opgenomen in het burgemeestersbesluit.

Maar hoe organiseren we dit nu praktisch. Vind HIER (in onze bestandsbibliotheek) een document met praktische tips over de meest gebruikte systemen.