Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Wat is jouw ervaring met de securitybouwstenen van de Vlaamse overheid?

14/07/2020

Tijdens het tweede kwartaal van 2020 hebben we heel het Vlaamse landschap terug afgereisd - ditmaal virtueel welteverstaan - en hebben de mensen van HFB - het Facilitair Bedrijf - hun securitybouwstenen kunnen voorstellen aan alle IT-medewerkers van de Vlaamse lokale besturen.

Een vraag die trouwens vooraf in verschillende van onze Vlaamse regio’s naar boven was gekomen.

Qua bouwstenen vinden we natuurlijk enkele oude bekenden in het rijtje, bv. ACM (authenticatie) en IDM (autorisatie), maar ook interessante nieuwe services zoals het relatief onbekende PMaaS (beheer administratorprofielen) en de gloednieuwe services qua log management en SIEM (security information and event management) die tot een stuk ontzorging kunnen leiden voor een lokaal bestuur.

Graag leren we wat jouw ervaring is met de bouwstenen, welke je kent en welke nieuw zijn, waar jouw interesses liggen en wat iets verder van huis is?

 

Help ons door de enquête in te vullen!

Het neem maar een paar minuten tijd, zodat het Facilitair Bedrijf beter inzicht krijgt in jouw noden en eventuele struikelblokken.

Dankzij de enquête kan V-ICT-OR als koepelorganisatie jouw lokaal bestuur ook beter begeleiden bij mogelijke implementaties van de bouwstenen.

De link naar de enquête vind je hier.