Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Hoe is de gelinkte publicatiemethode (applicatie Gelinkt Notuleren) van het ABB door jouw lokaal bestuur eenvoudig inzetbaar?

15/07/2020

ABB organiseert webinars waarin je te weten komt hoe de gelinkte publicatiemethode ook door jouw lokaal bestuur eenvoudig inzetbaar is. Zo kan ook jij aan de publicatieverplichtingen voldoen, en zul je naar de toekomst toe je notulen kunnen hergebruiken om jouw besluitvorming te ondersteunen. Besturen die al beschikken over een pakket dat gelinkt publiceren toelaat, volgden al een webinar. In het najaar zijn de andere besturen aan de beurt.

Bekijk de opnames en de presentatie van de webinars.

 Wil je als leverancier weten of jouw software voldoet aan de richtlijnen? Dat kan via Semantics@YourFingertips. Dit validatieprogramma is een PIO-project van de Vlaamse Overheid. Het geeft leveranciers van notuleringspakketten de kans om hun software op regelmatige tijdstippen te laten testen en te laten valideren om na te gaan of het voldoet aan de standaarden rond de publicatie van besluiten en mandaten. De validatie gebeurt door een jury van de Vlaamse Overheid geadviseerd door een derde, onafhankelijke partij.