Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

ONLINE CURSUS door aNewSpring: “Maak van je webinar een succes!”

12/08/2020

Waarom online sociaal leren?

Op dit moment gaat er veel aandacht naar live online leren; een synchrone vorm van leren waarbij levering en consumptie tegelijkertijd plaatsvindt, zoals in een webinar of virtueel klaslokaal. Er zijn pro's en contra's; webinars kunnen een grote groep mensen bereiken, maar het ontbreekt vaak aan betrokkenheid. Virtuele klaslokalen kunnen erg boeiend zijn voor leerlingen, maar vergen veel (ontwerp)inspanning en zijn minder geschikt voor grote groepen.

Asynchrone vormen van online leren bieden interessante alternatieven. Het is waar alle deelnemers samenwerken en leren op dezelfde (virtuele) locatie, maar niet noodzakelijkerwijs op hetzelfde moment. Gedurende een bepaalde periode wordt er regelmatig content beschikbaar gesteld en worden er discussies gestart waar alle leerlingen in hun eigen tempo in kunnen duiken en meedoen. Op deze manier kan uw leeraanpak zeer boeiend zijn en kan het een groot aantal leerlingen aan, zonder dat iedereen tegelijk aanwezig hoeft te zijn.

Waar gaat de MiniMOOC over?

Hoe maak je online sociaal leren succesvol? Hoe pas je het toe in je situatie? Door het ervaren van online sociaal leren in deze Massive Open Online Course (MOOC) leer je zelf hoe je het moet doen. We behandelen onderwerpen als:

  • het ontwerpen van online sociaal leren
  • leertheorie en principes achter sociaal leren
  • modereren van online sociaal leren
  • behalen van resultaten van online sociaal leren

Inschrijven voor deze online cursus kan hier