Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

WEBINAR 1/10/2020 om 13u : preventie, vroegdetectie en -interventie van psychische problemen bij kinderen en jongeren

17/09/2020

Schrijf je in voor het webinar: 

preventie, vroegdetectie en -interventie van psychische problemen bij kinderen en jongeren

op 1 oktober 2020 van 13u tot 16u

Als Warme Stad wil Eeklo een ondersteunende omgeving voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen creëren. Een goede geestelijke gezondheid in de kindertijd vormt de basis voor gezondheid en welbevinden later in een mensenleven. Een jongere die mentaal in evenwicht is, doet het goed op school en later op de werkvloer, met een sociaal leven dat voldoening schenkt.

Helaas staat de geestelijke gezondheid van jongeren onder druk. Uit de recentste Gezondheidsenquête blijkt dat 1 op de 5 jongeren niet goed in zijn vel zit. Door er van jongsaf voor te zorgen dat kinderen goed in hun vel en in hun hoofd zitten, kunnen we problemen voorkomen.

Deze webinar speelt in op de prioriteiten die u ook mee vastlegde in het Eeklose netwerk psychische kwetsbaarheid bij jongeren.

Hoe kan je signalen herkennen die erop wijzen dat een kind/jongere zich niet goed in het vel voelt, waar moet je op letten, hoe ga je in gesprek met de jongere, welke boodschap geef je mee?

Vervolgens laten we jullie kennismaken met Noknok, dé online tool voor jongeren (12-16 jaar) die zich goed of beter in hun vel willen voelen. Met de nieuwe veerkrachttest en heel wat interactieve oefeningen kunnen jongeren zelf aan de slag om hun veerkracht te versterken. In deze workshop maak je kennis met het coachingsplatform en ontdek je op welke manier dit kan aansluiten bij je eigen werking.

Wil je er graag bij zijn tijdens dit webinar! Klik dan hier om je in te schrijven.