Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

De Vlaamse overheid plaatst digitalisering van de facturatie- en aanverwante processen hoog op de agenda.

09/10/2020

Met e-Invoicing of e-Facturatie wil de Vlaamse overheid haar facturen op elektronische wijze ontvangen en verzenden. Concreet betekent dit dat de leverancier zijn facturen elektronisch verzendt én dat de entiteiten van de Vlaamse overheid deze digitaal verwerken. Dit is uiteraard een belangrijke efficiëntiewinst voor de ontvangende overheid. Ook voor het bedrijfsleven is dit een grote meerwaarde. De ontvangst van de factuur is gegarandeerd, de snellere verwerking is mogelijk. Mede door e-Facturatie wil de Vlaamse overheid haar betaaltermijnen beter respecteren.

Het centrale e-invoicingteam van de Vlaamse overheid biedt verschillende opleidingen en informatiesessies aan voor verschillende doelgroepen.

Binnenkort zijn er e-facturatie talkshows en je kan ook al de opname van voorbije webinars over dit onderwerp bekijken.

Klik hier voor meer informatie.