Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Wil je graag Data Protection Officer worden? Schrijf je dan in voor onze 5-daagse cursus.

12/11/2020

Privacy en data, geen onbelangrijke begrippen - zowel in de media als voor ondernemingen en organisaties. Informatieveiligheid staat in het centrum van de belangstelling, mede dankzij de GDPR die sinds 25 mei 2018 in heel Europa van kracht is. De rol van data protection officer wordt daardoor cruciaal binnen elke organisatie.

Een DPO controleert of alle data naar behoren wordt bewaard, gebruikt en gedeeld. Hij is met andere woorden verantwoordelijk voor het beveiligingsbeleid van een informatienetwerk. Hij informeert en adviseert het bedrijf over GDPR. Hij kan uitleggen hoe het bedrijf zich in orde kan stellen met de wetgeving en welke rechten en plichten het heeft in verband met de bescherming van data. Daarnaast heeft hij als DPO ook een controlerende functie. Wordt de wetgeving wel nageleefd? Is het personeel voldoende getraind? Hoe staat het met de audits? Ten slotte fungeert hij als contactpunt voor externe autoriteiten. Krijgt het bedrijf te maken met een datalek, dan kan hij de gegevensbeschermingsautoriteit (GBA) te woord staan voor meer informatie.

Deze opleiding is 'doorspekt' met praktijkvoorbeelden van de belangrijkste informatiestromen waarin informatie over persoonsgegevens kunnen voorkomen en waaraan aandacht dient besteeds te worden binnen de context van 'GDPR-wetgeving'.

Deze opleiding heeft als doel deelnemers op te leiden tot ‘Certified DPO (GDPR)’ of 'Gecertificeerde functionaris gegevensbescherming'. Na het volgen van deze opleiding en succesvol afleggen van het examen (laatste lesdag) beschikt de deelnemer over voldoende theoretische kennis om de eerste stappen te zetten als DPO.

Verdere details en het programma kan je hier vinden

WANNEER:

  • 18/11/2020 09u00 - 16u00
  • 25/11/2020 09u00 - 16u00
  • 02/12/2020 09u00 - 16u00
  • 09/12/2020 09u00 - 16u00
  • 16/12/2020 09u00 - 16u00