Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Hoe zit het met jouw digitale gezondheid?

28/10/2020

Samen met de federale overheid ontwikkelde het center for cyber security (CCB) een test om te ontdekken of jouw digitale gezondheid een boost nodig heeft. Op basis van die resultaten stellen ze jaarlijks een Digitale Gezondheidsindex samen, waarin Belgen zichzelf kunnen positioneren ten opzichte van de rest van het land. De test verzamelt gegevens tot 15 november, nadien wordt alle input samen gebracht en wordt de digitale gezondheidsindex van 2019 gepubliceerd. Benieuwd naar jouw resultaat? Vul de test dan hier in.

De enquête zelf bestaat uit vijftien vragen verspreid over vijf belangrijke domeinen: wachtwoorden, phishing, backups, updates en virusscans. Op basis van de antwoorden, schetst de tool een beeld van jouw kennis over cybersecurity. De test peilt zowel naar theoretische kennis als naar het uitvoeringsniveau. Uit de resultaten van 2018 weten we dat slechts 50% van de Belgen een sterk wachtwoord heeft en dat driekwart van de Belgen regelmatig een back-up maakt van zijn of haar gegevens.