Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

De Vlaamse overheid heeft E-invoicing nieuws.

01/12/2020

Met e-Invoicing of e-Facturatie wil de Vlaamse overheid haar facturen op elektronische wijze ontvangen en verzenden. Concreet betekent dit dat de leverancier zijn facturen elektronisch verzendt én dat de entiteiten van de Vlaamse overheid deze digitaal verwerken. Dit is uiteraard een belangrijke efficiëntiewinst voor de ontvangende overheid. Ook voor het bedrijfsleven is dit een grote meerwaarde. De ontvangst van de factuur is gegarandeerd, de snellere verwerking is mogelijk. Mede door e-Facturatie wil de Vlaamse overheid haar betaaltermijnen beter respecteren.

Hoeveel e-facturen ontvangen de publieke organisaties in Vlaanderen?
Alle publieke organisaties in België en Vlaanderen zijn sinds 1 april 2019 verplicht e-facturen te ontvangen. En lukt dit nu ook? Hoe pakken zij dit aan? Hoeveel e-facturen krijgen zij daadwerkelijk? En hoe kan dit opgekrikt worden?  Dit thema komt uitvoerig aan bod in het tweede deel van de volgende talkshow e-invoicing van de Vlaamse overheid.  Vóór de pauze maken we graag u wegwijs in wat er wel en niet op een (e-)factuur moet staan. Verder is er ook de vaste nieuwsrubriek, én deze maand nieuw een online en realtime bevraging.  Deelnemen dus!
Talkshow e-facturatie 3 december 10u. Enkel online. 

 

Eerste e-invoicing koffiehoek overweldigend succes

De eerste e-invoicing koffiehoek werd bijgewoond door 98 deelnemers. Het thema waarrond Lien Wauters – Van der Taelen  van het centrale e-invoicingteam, de interne medewerkers van publieke organisaties onderhield was ‘de status van de e-factuur’.

Tijdens  deze koffiehoeksessies wil het team voortaan elke maand een half uur lang in gesprek gaan met medewerkers van overheden en publieke organisaties rond een actueel thema .

In de volgende koffiehoek op 14 december om 10u, hebben we het over: ‘wat moet er op een (e-)factuur staan’.: Klik hier om deel te nemen aan de vergadering


PEPPOL BIS 2 dooft uit
Sinds 1 januari 2020 moeten e-facturen voldoen aan de vereisten die verduidelijkt zijn in de PEPPOL BIS 3. Deze vereisten zijn immers volledig afgestemd op de Europese norm. Verzenders die toch nog gebruik maken van de PEPPOL BIS2 contacteren bij voorkeur zo spoedig mogelijk hun PEPPOL Access Punt, aangezien de PEPPOL BIS 2 over enkele maanden niet langer zal worden ondersteund.


Algemene informatie:

https://overheid.vlaanderen.be/e-invoicing
e.procurement@vlaanderen.be