Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Nieuwe toepassing 'financieel profiel lokaal bestuur': is jouw gemeente financieel gezond?

03/12/2020

https://lokaalbestuur.vlaanderen.be/nieuws/nieuwe-toepassing-financieel-profiel-lokaal-bestuur-is-jouw-gemeente-financieel-gezond

'Hoe is het gesteld met de financiële gezondheid van jouw gemeente? Hoe doet jouw lokaal bestuur het in vergelijking met andere lokale besturen in Vlaanderen? Hoe zou de financiële situatie van een fusiegemeente eruit zien? Hoe evolueren de investeringen?' Het antwoord op al die vragen vind je in de nieuwe toepassing 'financieel profiel lokaal bestuur'. 

De toepassing geeft niet alleen inzicht in de uitgaven en ontvangsten, maar ook in het financieel evenwicht en de schulden van lokale besturen. Daarnaast kan je steeds vergelijken met een cluster van gelijkaardige gemeenten én met Vlaanderen. Zelfs een simulatie van fusiegemeenten behoort tot de mogelijkheden.

De tool 'financieel profiel lokaal bestuur is eenvoudig in gebruik en beschikbaar voor iedereen. Als gemeenteraadslid of medewerker van een lokaal bestuur heb je vanaf nu altijd een up-to-date beeld van de financiële situatie in jouw gemeente.

 Via PowerBI en Qlikview rapporten bekijken: https://lokaalbestuur.vlaanderen.be/bbc/data#financiele_profielen