Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Veilig in een digitale wereld? Plan een ICT-veiligheidsaudit.

02/12/2020

In minder dan een jaar tijd is onze werkwereld veranderd. We werken allemaal anders. De coronamaatregelen hebben onder meer het thuiswerken en de vragen om digitale dienstverlening een versnelling hoger doen schakelen. Dit noodzaakt ons om met andere ogen te kijken naar de uitdagingen op het vlak van ICT en het belang van een veilige en betrouwbare ICT-omgeving. Maar doen we dat ook voldoende?

Een ICT-veiligheidsaudit is een goede manier om de grootste technische aandachtspunten voor uw bestuur in kaart te brengen. In het kader van Cyberveilige gemeenten kan u dergelijke ICT-veiligheidsaudit dit en volgend jaar bestellen met cofinanciering van de Vlaamse overheid.

De ICT-veiligheidsaudit biedt u ook de mogelijkheid om minstens 1 dag in contact te komen met experten op het vlak van ICT en ICT-beveiliging. Zij kunnen onder meer helpen om de vastgestelde problemen concreet aan te pakken. Uw bestuur bepaalt zelf in samenspraak met hen en in functie van de grootste noden waar die expertise voor wordt ingezet.

ICT-veiligheid gaat uiteraard over meer dan enkel de technische aspecten. Zo kan er ook aandacht gaan naar het sensibiliseren en opleiden van de mens achter de computer. Er kan ook worden besproken welke strategieën mogelijk zijn voor de uitdagingen of veranderingen die op uw bestuur afkomen. Een simulatie van een randsomware-incident aan het management en eventueel ook aan het politieke niveau, behoort tot de mogelijkheden.

Geïnteresseerd? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de betrokken auditfirma’s. Zo krijg u een goed beeld van de mogelijke meerwaarde en is uw bestuur bij een incident niet onvoorbereid.

Meer info? Neem een kijkje op deze pagina.